Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΘΕΪΑΣ

 ---  Ο Χριστός είπε : «Ο πατήρ μου πνεύμα είναι- και σαν πνεύμα
πρέπει να λατρεύετε αυτόν".

 ---  Επίσης ο Χριστός είπε στους μαθητές του «εσάς δεν σας λέω δούλους του Θεού αλλά παιδιά του Θεού» και τους ονόμαζε επανειλημμένα αδελφούς του και είπε ότι όλοι οι άνθρωποι στην Δευτέρα Παρουσία θα γίνουν παιδιά του Θεού. Είπε δηλαδή αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι όλα τα σκεπτόμενα όντα του σύμπαντος είναι αδέλφια και μάλιστα αδέλφια και του Χριστού, αφού είπε επανειλημμένα ότι είναι Υιός του Θεού και ο ίδιος. O Χριστός δεν είπε ότι είναι Θεός, διότι τότε θα υπήρχαν δύο Θεοί. Είπε ότι είναι ο «παλαιός των ημερών», δηλαδή ο πρώτος των παιδιών του Θεού στη γη, ο πρωτότοκος, ώστε επειδή υπάρχουν και άλλοι ιδρυτές αληθινών θρησκειών (με διαχρονικά πάρα πολλούς πιστούς του Θεού – πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αληθινές θρησκείες, γιατί υπάρχουν και ιδρυτές ψευτο-θρησκειών που τους αναφέρουμε στο βιβλίο μας), στην περίπτωση της ένωσης των θρησκειών που προφητεύεται ότι θα γίνει στο τέλος των καιρών, να υπάρχει ο αναγνωρισμένος πρωτότοκος του Θεού, για να ξέρουν ποιος είναι ο πρώτος και για να μπορεί να τους ενώσει όλους σε μια θρησκεία μονοθεϊστική του ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΘΕΟΥ του σύμπαντος.

--- Επειδή σήμερα συζητείται το θέμα και σχεδόν δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δογμάτων του Χριστιανισμού (μετά την κατάργηση και του "Φιλιόκβε" από τους Καθολικούς) το ζήτημα ειδωλολατρικής λατρείας της ύλης θα αναιρεθεί από το λαό και από τους ιερείς και ιεράρχες, ώστε με τον χρόνο να γίνεται ανώτερη η λατρεία του Θεού και των Αγίων, σύμφωνη με την ρήση του Χριστού : "Ο Θεός είναι πνεύμα και σαν πνεύμα πρέπει να λατρεύουμε Αυτόν" και σύμφωνα με όλη την Αγία Γραφή και με τον προφήτη Ησαϊα ότι οι υλικές εικόνες είναι ύλη και δεν πρέπει να προσκυνούνται ο Θεός και οι Άγιοι παρά μόνο σαν πνεύματα.


--- O Μωάμεθ λέει ότι στο τέλος των καιρών ο Χριστός θα ομολογήσει ενώπιον όλων, ότι ποτέ δεν είπε ότι είναι Θεός, αλλά μόνο ότι είναι Υιός του Θεού, ο παλαιός των ημερών. Μόνο ο αντίθεος λέει ότι είναι Θεός ο ίδιος, χωρίς να πιστεύει στον αληθινό Θεό... Και ο αληθινός Θεός τον ονομάζει «αντί-θεο» και τον δένει στην Κόλαση. Μαζί και όλα τα πνευματικά παιδιά του Θεού, δένουν τον αντίθεο στην Κόλαση. Ας προσέξουν αυτοί που λένε ότι ο Χριστός είναι Θεός, γιατί έχει θεϊκή μορφή αφού είναι Υιός του Θεού, δεν είναι Θεός γιατί δεύτερος Θεός δεν υπάρχει, γιατί τότε θα είχαμε πολυθεϊα. Έχουν βέβαια θεϊκό πνεύμα όλα τα παιδιά του Θεού, αφού ο πατέρας τους είναι Θεός, όχι όμως ότι οι ίδιοι είναι θεοί, γιατί τότε υπάρχει πολυθεϊα και όχι μονοθεϊα. Αυτό το παράλογο έλεγαν όλοι οι 12 Θεοί του Ολύμπου, που ο Χριστός τους νίκησε σαν πολυθεϊστές (και η ιστορία δείχνει καθαρά ότι ήταν άνθρωποι) και φυσικά τους νίκησε ο Χριστός και σαν ειδωλολάτρες, αφού προσκυνούσαν υλικά αγάλματα και υλικές εικόνες. Μόνο ο αντίθεος, ο άρχων του θανάτου στον υλικό θνητό κόσμο, θέλει οι άνθρωποι να προσκυνούν την θνητή ύλη, γιατί τότε προσκυνούν και εκείνον, τον αρχηγό του θανάτου του υλικού κόσμου. Οι Άγιοι δεν θέλουν δουλική προσκύνηση, γιατί είναι ολοζώντανοι στους κόσμους αθανασίας του Θεού και εκεί θέλουν Θεϊκή αδελφική αγάπη μόνο.

--- Υπάρχει λοιπόν ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ δημιουργός του σύμπαντος, που τοποθετεί τα δημιουργήματα παιδιά Του, αντιπροσώπους Του, στα διάφορα σημεία του σύμπαντος, και όλα τα νοήμονα όντα των κόσμων Του είναι αδέλφια. Δεν είναι αυτό ένα θαυμαστό μέρος της Μονοθεϊας ;

--- Εάν αργότερα οι άνθρωποι της γης πάνε σε κάποιο άλλο πλανήτη και συναντήσουν ανθρώπους, δεν θα κάνουν πολέμους, αλλά θα τους παραδεχτούν σαν αδελφούς τους, γιατί υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ του σύμπαντος.

7 σχόλια:

  1. Στέλιος Τσαντίλας4 Ιουνίου 2010 στις 9:44 π.μ.

    Ωραιότερη ιστοσελίδα για την Μονοθεϊα στο σύμπαν δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την ιστοσελίδα του "Αντιαιρετικού" (που έχει πολυποίκιλα θέματα και κυρίως παρουσιάζει λανθασμένα κείμενα της "Σκοπιάς" των Μαρτύρων του Ιεχωβά)... Σχόλιο δικό μου εκεί λέει : "Εγώ στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, εκτός πολλών άλλων, προτάσσω την απλή λογική του Θεού : πώς μπορούν να αναστηθούν στη γη, όλες οι γενεές των αιώνων, όταν δεν χωράει στη γη ούτε μια γενεά, η σημερινή;". Σ΄ αυτήν την ιστοσελίδα κάποιος αναγνώστης, που διάβασε την δική μου ιστοσελίδα, λέει : "Κύριε Νίκο. Θα ήθελα να λάβω το βιβλίο σας. Έψαχνα καιρό ένα βιβλίο σαν κι΄ αυτό! Είναι αλήθεια, πως περιέχει όλα αυτά που γράφετε ; Θα χαρώ να το διαβάσω! Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, τότε σίγουρα, θα βρω, όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά μου".
    Άγνωστε αναγνώστη, δεν πρέπει εγώ να απαντήσω, αλλά αφού ρωτάς εμένα, νομίζω ότι θα βρεις πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Αφού δεν βρήκα άλλο τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σου, τώρα μπορείς με ένα κλικ να μεταφέρεις το βιβλίο μου στον υπολογιστή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος "Αντιοικουμενιστής" έγραψε ότι δεν θέλει όλους τους ανθρώπους. Έγραψε μάλιστα ότι και ο Χριστός δεν ήθελε όλους τους ανθρώπους. Περίεργο αφού ο Χριστός μιλούσε σε όλους και ακόμη έκανε θαύματα σε φτωχούς και ταπεινούς ανθρώπους. Ο Χριστός άλλωστε είπε το : "¨Ενα ποίμνιο εις ποιμήν" που σημαίνει ένωση δογμάτων και ένωση του κόσμου. Άρα ο Χριστός ήταν ο πρώτος μέγας "Οικουμενιστής". Αυτό μόνο ο παραλογισμός θα το αρνιώταν. Απόδειξη ως σωστού του "Οικουμενισμού" είναι ότι Η Ευρώπη και πολλά κράτη που ήταν χωρισμένα σε πολλά κρατήδια που αλλησκοτώνονταν συνεχώς μεταξύ τους, όταν ενώθηκαν σταμάτησαν τελείως οι πόλεμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός μας δίνει την ελευθερία να λέει ο καθένας την γνώμη του. Αυτό πήρε θέση και στην Δημοκρατία που βασικά είναι έργο του Θεού της ελευθερίας, της ειρήνης, της αγάπης, της ισότητας των ανθρώπων, της Θεϊκής δικαιοσύνης, ώστε να μην υπάρχουν άνεργοι και άστεγοι στην σημερινή κοινωνία και όλοι να έχουν ένα εισόδημα για να μπορούν να ζουν καλά. Αυτοί είναι και οι στόχοι αυτού του βιβλίου. Εντάξει στην συζήτηση, εντάξει
      στον διάλογο, εντάξει στον σεβασμό της γνώμης του άλλου, αλλά αν ο ένας από τους δύο που συζητούν ο ένας είναι υβριστής, αδίστακτος στα λόγια του και προσβάλλει τον άλλο, ο άλλος έχει το δικαίωμα στην ιστοσελίδα του, να διαγράφει αυτά τα αδίστακτα λόγια του άλλου. Αδίστακτοι συνήθως είναι και οι Αντίθεοι και ο Θεός τους βάζει στην Κόλαση, δεν γίνεται αλλιώς, και εκεί παρ΄όλο που αυτοί είναι το σκότος, το μηδέν, και ο θάνατος και θα πέθαιναν, τους διατηρεί, για να δοκιμάζουν τους άλλους, τα πνευματικά παιδιά Του, ώστε αυτά να γνωρίζουν την φρίκη του θανάτου και να μην αφήνουν το θάνατο να πλησιάζει στην αθανασία που ζουν. Γιατί ζωή της αθανασίας με θάνατο, δεν γίνεται. Έτσι και στην ιστοσελίδα μας, οι αδίστακτοι υβριστές δεν έχουν θέση.

      Διαγραφή
  5. Αφού δεν αναφέρεις ούτε μια φράση για να βασιστεί κάποιος σ΄ αυτά που λές... τότε που να βασιστώ εγώ ; Άρα αερολογίες και συκοφαντίες είναι αυτά που λες εσύ. Δεν στέκονται με τίποτε. Το βιβλίο είναι 450 σελίδες και έχει χιλιάδες φράσεις και κεφάλαια ειδικά για κάθε θέμα, συγκλονιστικά για όλη την ιστορία της γης. Που να βασισθεί κάποιος σ΄ αυτά που λες ; Μηδέν πραγματικό. Και μηδέν είναι ο αντίθεος και οι άθεοί του. Παρ΄ όλα αυτά το βιβλίο αυτό πολλούς άθεους τους έκανε να πιστέψουν. Ολοφάνερο ότι δεν το διάβασες το βιβλίο όλο αλλά μερικές φράσεις μόνο, αλλά έτσι ο αντίθεος ή ο άθεος διαστρεβλώνει τα πάντα. Αυτό το αποδεικνύει αυτό το βιβλίο μαζί με μερικές χιλιάδες άλλες αλήθειες. Διάβασέ το και θα πιστέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Stelio Frang τώρα νιώθω την ανάγκη να σου πω δυο λόγια για την επιστημονική απόδειξη που δείχνει ότι ο υλισμός είναι λανθασμένος : Μπορείς να αρνηθείς ότι οι επιστήμες όλες λένε πως η ύλη αποτελείται από πυρήνες που έχουν θετικό ηλεκτρισμό και ηλεκτρόνια που γυρίζουν γύρω στους πυρήνες ; Aυτά υπάρχουν μόνο σ΄ όλο το υλικό θνητό σύμπαν και άλλο τίποτε. Όλες οι ύλες γίνονται από τον αριθμό μόνο των ηλεκτρονίων που γυρίζουν γύρω στους πυρήνες τους. Όλα λοιπόν είναι νόμοι άυλοι μιας νόησης και τίποτα άλλο. Για ποιά ύλη μιλάς και για ποιό επιστημονικό υλισμό ; Τα πάντα είναι νόηση του Θεού και τίποτε άλλο. Η ύλη (η πέτρα) βέβαια δεν σκέφτεται!... και εσύ νόηση είσαι και όσα βλέπεις νόηση είναι... Μόνο ηλεκτρόνια γύρω σε πυρήνες που οι νόμοι του Θεού τους δίνουν τις ποικίλες μορφές τους. Άντε πες ότι είναι κάτι άλλο !
      Νίκος Αιμίλιος

      Διαγραφή